- 1,2l kokybiško vištienos sultinio
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 vidutinis svogūnas
- 150 ml balto vyno
- 400g risotto ryžių
- 3 šaukštai grietinelės
- 3 šaukštai tarkuoto Parmezano sūrio
Paruošimas:
Pagrindinė taisyklė: risotto reikalauja pastovaus maišymo ir neturi būti ruošiamas iš anksto.
Kad risotto būtų švelnus svarbu, kad sultinys būtų karštas, kai pilamas į ryžius. Todėl laikykite jį ant mažo ugnies šalia indu su risotto.
Aliejų įkaitinti didelėje keptuvėje arba troškintuve ir apkepinti svogūnus, kol nepasidarys minkšti (apie 5 min.)
Sudėti į keptuvę ryžius ir gerai išmaišyti, kad aliejus padengtu kiekvieną grūdelį. Ruoškite 2-3 min. Įpilti vyną, sumaišyti porą kartų ir ruošti dar 1-2 min, kad vynas išgaruotų.
Ugnį sumažinti iki vidutinio. Įpilti šiek tiek sultinio, gerai mašydami, kol visas sultinys ne susigers. Tęsti pilti sultinį, mašydami. Prieš pilant vėl, įsitikinti, kad sultinys susigėrė. Užtruks apie 20 min.
Kai ryžiai bus paruošti, išjungi ugnį ir maišydami supiti grietinėlę ir sūrį.
Leiskite pastovėti porą minučių ir pateikti pašildytose lėkštėse.
Įdomybės:
- galima naudoti skirtingus sultinius: vištienos, mėsos, žuvies
- Kiekvienas ryžio grūdelis įsigeria 5 kartus daugiau savo svorio, jis taip pat įsigeria visus papildomus aromatus, todėl nevertėtų naudoti per daug koncetruotą sultinį.
Priedai:
Grybų
Patroškinti 400g bet kokių grybų nedideliame aliejaus kiekyje (galime svieste) ir sudėti į risotto ruošimo pabaigoje.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą