2010 m. lapkričio 21 d., sekmadienis

Pasta bolognese

Reikia (4 porcijoms):
  • alyvuogių aliejus
  • vidutinis svogūnas
  • vidutinė morka
  • 500g jautienos/kiaulienos faršo
  • česnako skiltelė
  • 3/4 stiklinės sauso balto vyno
  • 400g nuluptų is supjaustytų pomidorų skardinėje
  • 1 stiklinė vištienos sultinio
  • 1-2 lauro lapų
  • druska ir pipirai
  • maltas muskatas
  • 2 valgomieji šaukštai grietinės
  • 300-400g makaronų
  • tarkuotas Parmezano sūris (Džiūgas)

Paruošimas:

Supjaustyti svogūną, sutarkuoti morką. Keptuvėje įkaitinti šiek tiek alyvuogių aliejaus ir apkepinti daržoves iki kol suminkštės, bet neparuduos, kartais mašyti. Perdėti daržoves į lėkštę.

Supilti dar alyvuogių aliejaus į keptuvę, sudėti faršą ir kepinti kol bus šiek tiek rausvas. Sudėti prieš tai paruoštas daržoves, pridėti česnako ir kepti kol pasklis kvapas.

Supilti vyno, troškinti, kol beveik visas išgaruos. Į keptuvę sudėti pomidorus, jų sultis, sultinį. Įberti druskos, pipirų ir muskato, viską išmaišyti. Įmesti lauro lapus, įkaitinti iki virimo, sumažinti ugnį, uždengti keptuvę ir troškinti apie 40-60min, kol beveik viskas išgaruos

Išimti lauro lapus, įdėti grietinės, gerai sumaišyti ir patroškinti, kol įkais.

Dideliame puode užvirti vandenį, pasūdyti ir virti makaronus al dente. Į lėkštę sudėti makaronus, padažą ir pabarstyti Parmezano sūriu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą