- alyvuogių aliejus
- vidutinis svogūnas
- vidutinė morka
- 500g jautienos/kiaulienos faršo
- česnako skiltelė
- 3/4 stiklinės sauso balto vyno
- 400g nuluptų is supjaustytų pomidorų skardinėje
- 1 stiklinė vištienos sultinio
- 1-2 lauro lapų
- druska ir pipirai
- maltas muskatas
- 2 valgomieji šaukštai grietinės
- 300-400g makaronų
- tarkuotas Parmezano sūris (Džiūgas)
Paruošimas:
Supjaustyti svogūną, sutarkuoti morką. Keptuvėje įkaitinti šiek tiek alyvuogių aliejaus ir apkepinti daržoves iki kol suminkštės, bet neparuduos, kartais mašyti. Perdėti daržoves į lėkštę.
Supilti dar alyvuogių aliejaus į keptuvę, sudėti faršą ir kepinti kol bus šiek tiek rausvas. Sudėti prieš tai paruoštas daržoves, pridėti česnako ir kepti kol pasklis kvapas.
Supilti vyno, troškinti, kol beveik visas išgaruos. Į keptuvę sudėti pomidorus, jų sultis, sultinį. Įberti druskos, pipirų ir muskato, viską išmaišyti. Įmesti lauro lapus, įkaitinti iki virimo, sumažinti ugnį, uždengti keptuvę ir troškinti apie 40-60min, kol beveik viskas išgaruos
Išimti lauro lapus, įdėti grietinės, gerai sumaišyti ir patroškinti, kol įkais.
Dideliame puode užvirti vandenį, pasūdyti ir virti makaronus al dente. Į lėkštę sudėti makaronus, padažą ir pabarstyti Parmezano sūriu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą