2010 m. spalio 13 d., trečiadienis

Trinta špinatų sriuba

Reikia:
  • 5-7 bulvės
  • vidutinis svogūnas
  • 3-5 valg. šaukštai lydyto sviesto
  • 2 l daržovių sultinio
  • 200 g špinatų
  • 200 ml grietinėlės
  • malto muskato
  • druskos, maltų juodų pipirų

Paruošimas:

Bulves supjastyti kubeliais. Svogūną susmulkinti, apkepti lydytame svieste su prieskoniais. Viską sumesti į puodą su sultiniu ir virti apie 20 min.

Špinatus perrinkti, nuplauti ir sumesti į sriubą, šiek tiek apvirti.

Atskirti daržoves nuo sultinio ir sutrinti maišiklių. Į 1/3 sultinio sudėti trintas daržoves, viską gerai išmaišyti. Supilti grietinėlę ir užvirinti.

Patiekti su skrebučiais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą