2010 m. spalio 16 d., šeštadienis

Balandėliai

Reikia (4 porcijoms):
  • 0.5 kg maišyto kiaulienos / jautienos faršo
  • 100-200 g ryžių
  • 1 kiaušinis
  • šiek tiek mažesnio, nei vidutinis, kopūstas
  • 1 nedidelį svogūnas
  • 1 morka
  • 200 g grietinės
  • 2-3 arbatiniai šaukštai pomidorų padažo
  • druska, pipirai, kiti prieskoniai

Paruošimas:

Išvyrti ryžius, palikti atvėsti. Į faršą įmušti kiaušinį, sudėti atvėsintus ryžius, prieskonius, viską gerai sumaišyti.

Kopūstą pavirinti, kad suminkštėtų lapai. Kai lapai bus pakankamai minkšti, atsargiai atskirti po vieną. Į lapą dėti faršo ir suvinioti.



Svogūną smulkiai supjaustyti, morką sutarkuoti. Grietinę sumašyti su pomidorų padažu ir prieskoniais.

Į indą ipilti šiek tiek aliejaus, sudėti balandėlius, šiek tiek įpilti verdančio vandens. Ant viršaus sudėti morką, svogūną, užpilti padažu.

Troškinti ant mažo ugnies apie 30 min.



Patarimas: kad kopūstas vienodai būtų patroškintas, lapų storesnes dalis išpjauti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą