- 0.5 kg maišyto kiaulienos / jautienos faršo
- 100-200 g ryžių
- 1 kiaušinis
- šiek tiek mažesnio, nei vidutinis, kopūstas
- 1 nedidelį svogūnas
- 1 morka
- 200 g grietinės
- 2-3 arbatiniai šaukštai pomidorų padažo
- druska, pipirai, kiti prieskoniai
Paruošimas:
Išvyrti ryžius, palikti atvėsti. Į faršą įmušti kiaušinį, sudėti atvėsintus ryžius, prieskonius, viską gerai sumaišyti.
Kopūstą pavirinti, kad suminkštėtų lapai. Kai lapai bus pakankamai minkšti, atsargiai atskirti po vieną. Į lapą dėti faršo ir suvinioti.
Svogūną smulkiai supjaustyti, morką sutarkuoti. Grietinę sumašyti su pomidorų padažu ir prieskoniais.
Į indą ipilti šiek tiek aliejaus, sudėti balandėlius, šiek tiek įpilti verdančio vandens. Ant viršaus sudėti morką, svogūną, užpilti padažu.
Troškinti ant mažo ugnies apie 30 min.
Patarimas: kad kopūstas vienodai būtų patroškintas, lapų storesnes dalis išpjauti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą