2010 m. spalio 27 d., trečiadienis

Trinta moliūgų sriuba

Reikia (4 porcijoms):
  • 2 kg moliūgo
  • 1 skiltelė česnako
  • 1 svogūnas
  • 30g sviesto
  • 0.5 l sultinio
  • šviežiai tarkuotas muskato riešutas
  • 50g žalių moliūgo sėklų
  • 200g riebios grietinės
  • 50g smulkintų prieskoninių žolelių
  • druska, pipirai

Paruošimas:

Moliūgą nulupti, išimti sėklas ir siūlus, minkštimą supjaustyt gabaliukais. Česnako skilteles ir svogūną susmulkinti ir patroškinti svieste. Sudėti moliūgo gabaliukius, supilti sultinį, pagardinti druska, pipirais ir muskatu. Uždengti ir troškinti 20-30 min.

Patroškintus moliūgus sutrinti į tyrę, sudėti grietinę mašytą su žolelėmis. Pakaitinti. Moliūgų sėklas paskrudinti keptuvėje. 

Sriubą pateikti su sėklomis ir balta duona.


Pastebėjimas: sriuba yra šiek tiek saldoka

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą